Het 4-stappen principe_vervolg

Het 4-stappen principe

Een verpakking die de inhoud beschermt: dat is het vertrekpunt. Maar hoe maak je die tot een onweerstaanbare verpakking? Dat vraagt om visuele verleidingskunst, met de juiste signalen op het juiste moment. Dat is the art of packaging volgens Vandermeer. Ontdek de route van aandacht naar aankoop!

Stap 1: aandacht. De consument loopt door het winkelpad. Op een afstand van 2 à 3 meter is de verpakking een object dat eruit springt en hem triggert. Hij besluit het te gaan checken.

Stap 2: belofte. De consument nadert. Op 1 tot 1,5 meter van het schap leest hij wat het product is, om welk merk het gaat en wat het hem oplevert (USP’s). Het voelt goed …

Stap 3: bevestiging. Het gevoel heeft al ja gezegd, maar het verstand moet nog volgen. Met het product in de hand, op een halve meter van het schap, screent de consument de meer gedetailleerde productinformatie. Geen bezwaren? Dan wordt de koop gesloten.

Stap 4: aankoop. De consument legt het product in de winkelwagen. Maakt het product vervolgens de beloften op de verpakking waar? Dan komt de consument terug …